Dutch Water. For all people, all places and all the time!

De organisatie Dutch Water Limited (DWL) produceert en distribueert veilig en betrouwbaar drinkwater onder bevolkingsgroepen in Mombasa, Kenia. Een initiatief dat WVS Consulting van harte steunt.Lees meer

“De fabriek van Dutch Water is het afgelopen jaar grondig verbouwd en vernieuwd. De fabriek staat op een klein stuk grond en met de gestegen productie vroeg dat om een efficiëntere logistieke stroom. Er is op bijna de hele fabriek een extra verdieping gebouwd. Ook is er een speciale hal voor de jerrycan- en doppenmachine, die is geschonken door de Achmea Foundation. Bovendien is er een extra “reversed osmose-unit” (waterfilter) geplaatst voor grotere productiecapaciteit van drinkwater (tot 100.000 liter per dag).

Er is nu een ruimere hygiënische productielijn, waar het water in jerrycans wordt gedaan. Ook is er een nieuwe kantine (maaltijden) en toilet/douche gelegenheid (hygiëne). Alles is schoon en dat is bijzonder in Afrika! De lokale werknemers zijn trots op hun werk. Donderdag 21 november was de feestelijke opening door de gouverneur van de provincie die, samen met de oprichters van DWL, het lint doorknipte
Voor alle duidelijkheid: DWL produceert drinkwater en verkoopt dat voor een zo laag mogelijke, nog net rendabele prijs. Eventuele winst blijft in Kenia en wordt daar geherinvesteerd. Stichting Waterpas koopt bij DWL water wat vervolgens door DWL geleverd wordt bij onze projecten.”

Video Impressie

MVO

Dutch Water Ltd. is de ideale manier van ontwikkelingshulp, namelijk door een gezonde economische activiteit. Daarnaast is het ook een prima voorbeeld van modern MVO: een streven naar “Profit” (welke in Kenia wordt geherinvesteerd) wordt gecombineerd met volle aandacht voor “People” (gezondheid door schoon drinkwater; werkgelegenheid; ontwikkelingsmogelijkheden) en “Planet” (statiegeld systeem jerrycans)